A Dextramedia Kft. legújabb kiadványai:

A 2016-os Hazajáró falinaptár hónapról-hónapra a Kárpát-medence varázslatos tájaira kalauzol el.

A Kárpátok bércei c. háromnyelvű (angol, német, magyar) DVD film a vadregényes Kárpátok hegyvilágát, földtani viszonyait, kivételes élővilágát és formakincsét mutatja be. A film a Médiatanács támogatásával készült el és alkotói különdíjat nyert a 2015-ös Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon.

Kiadványaink megvásárolhatók és rendelhetők a

Magyar Menedék Könyvesházban,
az Anima könyvesboltokban,
és a kiadónál:

Dextramedia Kft. 1037 Budapest, Kunigunda útja 18.
Tel: +36-1-201-37-34, e-mail:

Mindkét kiadvány ára: 2000,- Ft + Postaköltség.

web_promo

A KÁRPÁTOK BÉRCEI

Egy ezerarcú hegykoszorú csodái

Európa szívében, a Kárpátok hegykoszorúja és az általa körülölelt medence páratlan földrajzi egységet alkotnak. A hegyvilág sokszínű mozaikjaiból a kontinens legegységesebb és legjobban körülhatárolható nagytája rajzolódik ki. Természeti tényezői a hegységkeret és a medence szoros egymásrautaltságát, egyben harmonikus kapcsolatrendszerét hangsúlyozzák. A Kárpát-koszorú nemcsak természetföldrajzi, de történelmi és kulturális szempontból is világokat választ el egymástól. Egy évezreden át a Magyar Királyság természetes határát képezte. Természeti viszonyai ma is meghatározzák az itt élők életmódját. A madártávlatból rendkívül egységesnek tűnő hegységív közelebbről határozottan mozaikos, szinte kistájanként változó karakterű képet mutat.

A „Kárpátok bércei” című film arra vállalkozik, hogy összeillesztgesse a vadregényes Kárpátok színes darabkáit, varázslatos vázlatképet nyújtva a változatos hegyvilágról. Nagy Balázs geográfus, egyetemi oktató kalauzolásával a hegység bérceire hágva és völgyeibe szállva megismerhetjük ezerarcú tájait, földtani viszonyait, kivételes élővilágát és formakincsét.